Активности у дому

Време проведено у дому за све ученике је значајан период у њиховом животу, период њиховог образовања и узбудљиви процес одрастања, интензивне изградње њихове личности и компетентности. Свесни ове чињенице у дому се посебна пажња посвећује Програму васпитног рада. Садржај Програма васпитног рада је усмерен ка помоћи ученику  у успешном савладавању школских обавеза, развијању личне компетентности, проширивању знања и изградњи личности ученика како би се што успешније и креативније укључили у живот и постали успешни чланови друштва.

Сваки ученик је јединствено профилисан и различит од других. Основни задатак наших васпитача је да на најбољи начин препознају ту јединственост и да се кроз стварање материјалних услова та јединственост и таленат претворе у способност која ће се на крају радом материјализовати у квалитет и наградити.

Успешни резултати ученика су наш циљ јер представљају темељ њихове будућности и будућности нашег друштва. У остваривању овог нашег циља осим Програма васпитног рада значајну помоћ остварујемо и кроз сарадњу са институцијама и установама на територији наше општине.

Секције у дому:

Култура и уметност

Драмско – рецитаторска секција окупља ученике заљубљенике у позоришну уметност.

Фолклорна секција је оформљена због жеље ученика да науче и афирмишу игре са подручја наше земље.

Секција рукотворина окупља ученике који своје слободно време користе на креативан начин израдом и украшавањем предмета од папира, керамике, стакла…

Фитнес за девојчице

Ученице Дома ученика средњих школа „Младост“ имају од школске године 2017/2018 фитнес као нову секцију. Фитнес и физичка активност помаже како би се побољшало здравље, одржава телесну масу. Побољшава витални капацитет плућа, смањује ризик за многе болсети. пПобољшава метаболизам, утиче на боље расположење, побољшава осећај задовољства, лепши физички изглед и на прави начин искоришћено слободно време.

Спорт и рекреација
Кроз ангажовање у спортској секцији ученици задовољавају потребу за кретањем, физичком активношћу и остварују позитивну социјалну интеракцију кроз учешће на такмичењима. Рад ове секције остварује се кроз спортове: мали фудбал, одбојку,  стони тенис и шах.

У циљу јачања другарства и спортског духа, Дом учествује на регионалном и републичком такмичењу Домова ученика средњих школа – „Домијади“ у разним дисциплинама из области спорта и културно-уметничког стваралаштва.