You are currently viewing Дом ученика „Младост“ обележава 59 година постојања

Дом ученика „Младост“ обележава 59 година постојања

Свечани дан у Дому ученика средњих школа „Младост“ у Алексинцу – на данашњи дан, пре 59 година, Дом ученика основан је Решењем Скупштине општине Алексинац као средњошколски интернат у Алексинцу. Зграда Дома саграђена је 1935. године, и од тог времена, па све до 25. августа 1964. године, била је у некој функцији нашег образовања и образовног система. Прва намена јој је била Основна школа-вежбаоница уз Учитељску школу у Алексинцу, а од 1964. године ова установа прераста у алексиначки Дом ученика. Данас Дом има 20 запослених и смештајни капацитет од 90 места, а установом од марта ове године руководи нови директор, Драган Јовановић.

Интернат Учитељске школе Извор: ФБ група „Алексинац вечити град  

Следеће године установа обележава значајан јубилеј – 60 година постојања, који ћемо свакако свечано обележити, уз наше обећање да ћемо се и до тада, и у будућем периоду, трудити да стално побољшавамо услове и квалитет смештаја, исхране и васпитног рада за све средњошколце који се школују изван свог места боравка, а који похађају неку од алексиначких средњих школа. И ове 59-те године постојања Дома, спремно дочекујемо наше ученике, са жељом да успешно заврше своје школовање, и са надом да ће понети лепе успомене из нашег Дома и радо се сећати тог периода касније у свом животу, као и многобројне генерације пре њих, а верујемо и све будуће генерације – каже директор Јовановић.

А ми овај дан Дома обележавамо и свечано, а и радно, јер је у току пријава кандидата у другом уписном року. Срећно свима!