You are currently viewing Посета сајму књига 2017.године

Посета сајму књига 2017.године

Ученици дома ,,Младост“ су 28. oктобра са својим васпитачима посетили Београдски сајам књига. Ученици нашег Дома показали су велико интересовање за обилазак главног града и одлазак на Сајам књига.

Путем Београда кренули смо у јутарњим часовима. Пре обиласка Сајма књига, посетили смо Храм светог Саве, Београдски зоолошки врт а потом су ученици имали слободно време за шетњу Калемегданом и Кнез Михаиловом улицом.
На 62. Међународном београдском сајму књига учествовали су поред излагача из Србије и излагачи из Белорусије, Босне и Херцеговине, Индије, Израела, Мађарске, Јапана, Кине, Русије, Словеније, Хрватске, Црне Горе и Чешке Републике. Земља, почасни гост, ове године била је република Иран. Овогодишњи слоган сајма био је ,,Кључ је у књигама“. На Сајму књига провели смо четири сата, где смо сазнали који су нови, који најтиражнији, а који најтраженији наслови на овогодишњем сајму што нам је помогло да и сами одаберемо књиге и обогатимо своје библиотеке и знање. У халама Београдског сајма организоване су бројне презентације књига на којима су се наши ученици дружили са најчитанијим писцима. Ученици су се поред уџбеника и стручне литературе, интересовали и куповали књиге различитих жанрова, занимљиви су им били класици, стрипови, као и дела са историјском тематиком.
Ученици нашег Дома су срећни и насмејани изашли са овогодишњег Сајма књига. Одабрали су нове интересантне књиге, које ће им слободно време учинити занимљивим. Како и сам слоган ове године каже, свако од наших ученика узео је одабрану књигу у руке.