You are currently viewing Три награде Дому „Младост“ на Регионалној културно-уметничкој домијади у Прокупљу

Три награде Дому „Младост“ на Регионалној културно-уметничкој домијади у Прокупљу

На 26. Регионалној домијади у културно-уметничком стваралаштву, која је минулог викенда одржана у Прокупљу, ученици Дома „Младост“ освојили су три награде – друго место за издавачку делатност припало је нашем домском листу „Бело перо“, још једно друго место освојила је слика у категорији Ликовна уметност, а треће место додељено је нашем костиму, који је био изложен на штанду Дома у прокупачкој Пољопривредној школи. Наш Дом имао је представнике на конкурсу Литерарни и Ликовни рад, а на изложби ученичких радова представљени су витражи, вез, рукотворине, уметничка фотографија, цртежи, макета.

 

Када је реч о сценско-музичком стваралаштву, ученици Дома „Младост“ наступили су у категорији Фолклор, са композицијом „Лазарице у Белој Паланци“, као и у категорији Драмски приказ, где су извели представу „Лајање на звезде – кратки резови“.

У Прокупљу је наступило 16 наших ученика, предвођених васпитачима, стручним сарадницима и директором Дома. Осим диплома, ученици су, кажу, пре свега, понели лепе успомене.