You are currently viewing У посети Новом Саду

У посети Новом Саду

У Суботу 26.05.2018.године пошли смо у Нови Сад на наградну екскурзију. Полазак је био заказан за 7:00 када смо и пошли пут Новог Сада. На пут је пошло 35 ученика, у пратњи је било 4 васпитача, стручни сарадник и директор Дома. Прво смо посетили манастир Љубостињу. Око 9:00 сати смо били у порти манастира где нам је о историји,архитектури и другим занимљивостима укратко испричао ученик Ђорђевић Нанад. После обиласка манастира наставили смо путовање ка Новом Саду и уз једну паузу стигли смо око 14:30 у Дом ученика „Бранково коло“. Уз добродошлицу директорице Јасмине Швоње као и васпитача и осталог особља сместили смо се у дом а затим отишли на ручак.

По унапред договореном програму васпитач Зоран из дома Бранково коло повео нас је у обилазак Петроварадинске тврђаве. Географ по струци и особа која познаје историју свога града упознао нас је историјом трвђаве уз њен обилазак. Касније смо посетили сам центар града и њене знаменитости. После вечере у зборници дома провели смо дивно вече размењујући искуства са васпитачима дома. Колегенице Јасмина Антанасковић и Бојана Светозаревић су са девојчицама отишле у шетњу а остали васпитачи као и директор нашег дома су водили рачуна о дечацима који су одабрали останак у дому и праћење финала лиге шампиона у фудбалу. Око 23.00 сви су били у својим спаваонама.

У недељу после доручка, око 9:00 уз испраћај васпитача напустили смо дом и кренули ка Сремским Карловцима. Организовано уз помоћ водича обишли смо центар града као и Карловачку Гимназију, Капелу мира и остале знаменитости. У плану је био и обилазак Стражилова али по препоруци водича због обилних падавина и лошег пута одустали смо од тога.

Следећа станица наше екскурзије је био манастир Крушедол на Фрушкој Гори. Историју манастира нам је приближио ученик Ђорђевић Далибор. У манастиру смо се задржали око сат времена а затим смо кренули у Дом у Сремској Митровици, где смо се одморили и наставили пут Алексинца. Уз краће задржавање у дом смо стигли око 20 часова како је било и предвиђено.

Наградна екскурзија ће остати свима у сећању по обиласку многих знаменитости наше земље као и по лепом дружењу. Није било никаквих проблема, сви смо се вратили уморни али задовољни и пуни лепих утисака.