You are currently viewing Ученици из Дома „Младост“ посетили Сајам књига у Београду

Ученици из Дома „Младост“ посетили Сајам књига у Београду

Претпоследњег дана 64. Међународног сајма књига у Београду ову манифестацију, у друштву васпитача и педагога, посетила су и 33 ученика Дома „Младост“ из Алексинца. Пажњу ученика привукла су популарна дела савремених аутора, наслови намењени младима и бројни часописи. Неки су искористили прилику и да се на штандовима издавача фотографишу са познатим писцима, попут Исидоре Бјелице и Јована Јањића. А захваљујући добрим сајамским попустима, кућне библиотеке наших средњошколаца добиле су по неко појачање.

Међутим, овај 26. октобар 2019. наши ученици неће памтити само по посети Сајму књига. Пошто смо желели да лепо време искористимо на најбољи начин, обишли смо још две занимљиве локације. Прва је била негде на половини пута између Алексинца и Београда –  Природњачки центар Свилајнац. Током обиласка у пратњи кустоса музеја ученици су видели осам тематских изложби, попут Света диносауруса, Геолошког времеплова, Животиња Африке, Света минерала и стена.

Одушевљење окупљених изазвала је и једна изложба која се налази у парку, у унутрашњости модела вулкана, високог 10 метара. 

И на крају, шетња и обилазак Дино парка.

 

 

Друга занимљива посета била је посета Музеју илузија у Београду. Ученици су имали доста изазова да сачувају поверење у своја чула, забавили су се, и понешто научили.

И не би, кажу, имали ништа против да све поновимо још једном…