You are currently viewing ДАЛЕКО ОД ЗАБОРАВА: Наши изванредни матуранти у 2020. години

ДАЛЕКО ОД ЗАБОРАВА: Наши изванредни матуранти у 2020. години

На крају ове школске године Дом ученика „Младост“ испраћа 27 матураната из три средње школе у Алексинцу. Неизмерно смо срећни што су своје школске дане делили са нама, а уједно и поносни што су стасали у младе људе који на својој страни имају време, вољу и снагу. Посебно ћемо памтити ученике који су у исто време низали успехе и у школи и у домским активностима.

Срећко Марковић – матурант Алексиначке гимназије. Рођен је 12. јуна 2001. године у Нишу. Долази из нишког насеља Паљина. Током четворогодишњег боравка у Дому ученика „Младост“ у Алексинцу истицао се пристојношћу, марљивошћу и тимским духом, а те особине посебно је исказао као стални члан Драмске секције у Дому. Срећко је својим талентом освојио награду за најбољу мушку улогу у представи „Сан летње ноћи“, коју је са осталим члановима секције извео 2019. године на 14. Регионалној домијади у Зајечару. Такође, наши глумци су у Зајечару освојили и прво место у категорији Драмски приказ.

Срећко каже да глума за њега остаје велика љубав коју ће наставити да негује као хоби, док се ужурбано спрема за полагање пријемног испита за Психологију на Филозофском факултету у Нишу. Од скромног дечака постао је вредан млад човек, са јасним циљем и снажном вољом.

 

Јована Митић – матуранткиња Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“. Рођена је пре 19 година у Књажевцу, 27. септембра. Живи у Сокобањи. За њу су ове четири године прошле у дружењу и учењу, чему сведоче и све саме петице у ђачкој књижици. Весела, позитивна и вредна – то је укратко наша Јована.

Ипак посебно истиче глуму коју је кроз године заволела у Драмској секцији Дома „Младост“. Са осталим глумцима допринела је освајању првог места у Драмском приказу на 14. Регионалној домијади у Зајечару 2019. године, када су маестрално извели представу „Сан летње ноћи“.

Након завршетка средње школе ученица се припрема за пријемни испит, а њен даљи образовни и животни циљ је да од октобра постане студент Саобраћајног факултета у Новом Саду.

 

 

Далибор Ђорђевић – матурант Алексиначке гимназије. Рођен је 4. маја 2001. године у Параћину, а долази нам из Рујишта. Оставио је утисак ведрог, увек насмејаног и срдачног младића, а пре свега изузетног ученика, о чему сведоче његове четири школске године са свим петицама. Осим у школи,  Далибор се показао и доказао и у спорту, представљавши Дом ученика на Спортским домијадама у стоном тенису. Екипно је освајао друго и треће место. На општинском такмичењу у овом спорту, који је органозовала Алексиначка гимназија, Далибор је три године освајао прво место у појединачној и екипној конкуренцији.

Успех га није заобишао ни у глуми – на Регионалној домијади у Зајечару 2019. године као стални члан Драмске секције освојио је прво место у Драмском приказу представом „Сан летње ноћи“.

Као матурант изгласан је за најбољег спортисту Алексиначке гимназије у својој генерацији.

Његов образовни циљ и жеља је да упише Криминалистичко-полицијски универзитет у Земуну.

Драги ученици, и на даљем путу – срећно!