You are currently viewing Два пехара и медаља – ученици Дома „Младост“ заблистали на спортској Домијади у Књажевцу

Два пехара и медаља – ученици Дома „Младост“ заблистали на спортској Домијади у Књажевцу

Након двогодишње паузе због пандемије коронавируса, уценици из домова ученика средњих школа широм Србије коначно су се поново окупили на Регионалној Домијади. На овогодишњим Сусретима домова ученика из региона југоисточне Србије у области спорта у Књажевцу, успешно су се представили и ученици Дома „Младост“, одакле су се вратили са освојеним пехарима и медаљом.

У појединачној конкуренцији успешна је била ученица Милица Радовановић, која је у стоном тенису изборила треће место и освојила бронзану медаљу. Такође, она је са још две ученице, Тијаном Радовановић и Саром Пешић, показала добре резултате и у екипном надметању, те су њих три освојиле друго место у такмичењу у стоном тенису.

Наша најуспешнија екипа на Домијади била је екипа дечака стонотенисера – Александар Најдановић, Ђорђе Димитријевић и Ђорђе Стојадиновић показали су изузетну снагу и умеће и тако дошли до прве позиције међу екипама. Као победници квалификовали су се за Републичку Домијаду, која ће бити одржана средином маја у Београду.

Осим у стоном тенису, ученици Дома „Младост“ учествовали су и на такмичењима у шаху – своје знање показали су Александар Панић, Стефан Радивојевић и Вељко Петровић.

Уз наше ученике, као подршка, били су васпитачи – Новица Лукић, који води секцију стоног тениса, Драган Цветковић, који је задужен за секцију шаха, као и директор Дома, Дејан Милиновић.

Да су се и организатори и гости, а пре свих ученици истински зажелели такмичења и дружења, посведочили су сјајна атмосфера и осмеси на лицима. Зато, након ове, 16. априла жељно ишчекујемо још једну Домијаду, овога пута културно-уметничку у Нишу, где ћемо такође имати своје адуте. Ученици, срећно!