You are currently viewing Први по квалитету на „Пекарским данима 2019“!

Први по квалитету на „Пекарским данима 2019“!

Дом ученика средњих школа „Младост“ Алексинац освојио је Гран при плакету за изузетан квалитет пекарских производа  на овогодишњим „Пекарским данима“!

То значи да су слатки и слани производи које су припремили наши ученици – пекари,  уз малу помоћ васпитача, задовољили и најистанчанији укус стручне комисије, па je тако Дому „Младост“ припало прво место пo квалитету на изложби „Савремено и традиционално пекарство“.

 „Ово је највеће признање које смо до сада добили на овој манифестацији, на радост пре свега наших ученика који су се баш потрудили, али и свих нас, запослених. Прошле године смо са „Пекарских дана“ понели Златну плакету, али сада смо отишли корак даље“, истакла је педагошкиња Бојана Светозаревић, која је организовала припрему производа у Дому.

На овогодишњој изложби, осим Дома „Младост“, учествовало је седам алексиначких основних школа, једна средња школа из Сокобање, Предсшколска установа „Лане“, а за титулу најбољих производа такмичиле су се и три пекаре.

Осим за квалитет, чланови комисије оцењивали су такмичаре и за најбољи аранжман, а у обе категорије додељено је по пет плакета.

Четрнаести „Пекарски дани“ у Алексинцу ове године одржани су од 16. до 18. октобра, а последњег дана Дом се представио и на такмичарској изложби „Најлепши славски колач 2019“.

Организатор манифестације је Пољопривредна школа „Шуматовац“, под покровитељством општине Алексинац.

А овако смо се припремали…

Вредне руке Бојане Јанковић, Милене Милетић и Бобана Јовановића, ученика Пољопривредне школе „Шуматовац“ на смеру Пекарство.