You are currently viewing Весело, новогодишње у Дому „Младост“!

Весело, новогодишње у Дому „Младост“!

  • Post category:Вести

Уз песму, игру и такмичења ученици који бораве у Дому ученика средњих школа „Младост“ у Алексинцу припремили су се за надолазеће новогодишње и божићне празнике.

Да су нам новогодишњи празници пред вратима то смо могли да осетимо и буквално – када смо на самом улазу Дома „Младост“ почетком децембра окитили новогодишњу јелку. И од тада новогодишња атмосфера све се више захуктавала.

Писали смо новогодишње честитке и убацивали у кутију лепих жеља, што је наишло на велико интересовање. То је потврдило више од 50 лепих жеља и порука које су ученици упућивали једни другима.

У последњој школској радној недељи у 2019. години, ученици су уживали у новогодишњем програму у Дому – 23. децембра одржани су турнири у шаху и стоном тенису за дечаке и девојчице.

У стоном тенису снаге је одмерило 12 ученика, а прва три места заузели су Далибор Ђорђевић, Александар Шапић и Владимир Јовановић.

На турниру у шаху учествовало је 10 дечака, а борба је била неизвесна до самог краја. Најуспешнији су на крају били Ђорђе Стевановић, Иван Младеновић и Далибор Стојановић.

 

Дан касније организован је квиз знања између тимова из све четири васпитне групе. Тимове су чинила по четири ученика, који су се знањем борили у три рунде. У првој су одговарали на питања из опште културе, у другој су погађали загонетке, и на крају су у игри пантомиме објашњавали називе књижевних дела из школске лектире. Победнице су биле ученице из треће васпитне групе – Јована Митић, Катарина Илић, Марија Гагић и Милијана Павловић.

Велико финале новогодишњег програма у Дому било је 25. децембра, када је за све ученике приређена журка. Ученици су се веселили уз омиљене песме и послужење, а журка се завршила таман на време за спавање.

Са жељом да свима буде успешна и срећна, нова 2020. година може да почне!