You are currently viewing Ученици из Дома „Младост“ у посети градској библиотеци „Вук Караџић“

Ученици из Дома „Младост“ у посети градској библиотеци „Вук Караџић“

У сусрет великом јубилеју – обележавању 60 година постојања Дома ученика „Младост“, чланови новинарске секције, у пратњи васпитача, посетили су градску библиотеку „Вук Караџић“ у Алексинцу. Трагајући за историјским подацима о Дому, који ће бити изнети у специјалном чланку посвећеном јубилеју у домском листу „Бело перо“, ученици су посетили Завичајно одељење Библиотеке, где су добили корисне информације и савете о томе одакле кренути са истраживачким радом у прикупљању информација о раду Дома у последњих шест деценија. Ученике је дочекао директор библиотеке, Војкан Поповић, а руководилац Завичајног одељења, Александра Милошевић нашим домским новинарима обезбедила је литературу која ће им послужити за писање текста. Ученици су такође желели да напишу чланак и о спортским клубовима у Алексинцу, оним некадашњим, а и актуелним, за шта су им поново потребни подаци из библиотеке.

Током посете било је речи и о самом Завичајном одељењу – да оно при библиотеци ради од 2004. године, и да Завичајна збирка има задатак да прикупља књижну и некњижну грађу аутора са простора територије општине Алексинац.

На крају посете ученици су обишли још два одељења библиотеке – за децу и одрасле, где су од библиотекара чули које све жанрове нуди алексиначка библиотека, како постати члан, и које све погодности имају стални корисници библиотеке, а потом су, по сопственој жељи, изнајмили омиљену књигу.

Сарадња са овом градском установом биће настављена и у будућности.