You are currently viewing За крај 2023. године новогодишњи турнири и нова ТВ сала у Дому „Младост“

За крај 2023. године новогодишњи турнири и нова ТВ сала у Дому „Младост“

Још једну годину привели смо успешно крају, а како је Нова година време даривања, наши ученици добили су поклон изненађења – модерно опремљену ТВ салу! Нова просторија у Дому свечано је отворена у присуству ученика, запослених и директора Дома, Драгана Јовановића, који је истакао да је ТВ сала опремљена из сопствених средстава, и да је главни разлог зашто до сада није било дневног боравка, недостатак адекватног простора за то.

Ученици нису крили одушевљење новим простором, због чега нема дилеме да ће ТВ сала, већ након зимског распуста и повратка у школу и Дом, постати њихов омиљени кутак за дружење и опуштање.

Након отварања, подељене су и награде најбољим ученицима који су се такмичили на новогодишњим турнирима у стоном тенису, шаху и квизу знања. Прво  место на новогодишњем турниру у шаху освојио је Петар Јевтић, друго место изборио је Алекса Јовковић, док је треће припало Димитрију Ђорђевићу. Након шаховског, одигран је турнир у стоном тенису, у мушкој и женској категорији. У мушкој конкуренцији, најуспешнији међу дечацима био је Јован Живковић. Такмичење на другој позицији завршио је Ђорђе Димитријевић, а треће место освојио је Вељко Симоновић. У женској конкуренцији, за прво место изборила се Драгана Стојановић, друго место заузела је Андријана Митић, а треће место припало је Марији Стојановић.

Ученици су такође имали прилике да учествују у новогодишњем квизу знања, а међу четири екипе из свих васпитних група, најуспешнији је био тим друге васпитне групе који су чинили: Страхиња Љубеновић, Вељко Недељковић, Алекса Младеновић и Илија Милојевић.

Осим награђених, и остали ученици који су смештени у Дому ове школске године добили су симболичне новогодишње поклоне, које им је уручио шеф Васпитне службе, васпитач Драган Цветковић. А затим је дружење настављено на традиционалној новогодишњој журци.