You are currently viewing Културно-уметничка домијада у Књажевцу: Пет награда за Дом „Младост“!

Културно-уметничка домијада у Књажевцу: Пет награда за Дом „Младост“!

Немања Ђокић, Алекса Јовковић и Петар Јевтић

Наступ ученика из Дома „Младост“ на недавно завршеној Културо-уметничкој домијади у Књажевцу био је више него успешан, па смо се са овог такмичења вратили са пет награда! У категоpији Драмски приказ награду за најбољу мушку улогу понео је наш Алекса Јовковић, који је одиграо улогу Гуле у представи „Збогом, детињаство – животе, добар дан“, у режији алексиначког глумца Драгослава Ранђеловића Ранђе.

Дому је припало и прво место у категорији Витраж, као групни рад ученика. Треће место у категорији Примењена уметност – костимографија заузела је ученица Нина Милошевић, треће место у категорији Креативно стваралаштво – рукотворине освојила је Милица Живадиновић, а такође смо освојили треће место и у категорији Ликовна уметност – слика.

Запажен наступ имали су и наши ученици у категорији Етно и народна музика, где су се представили композицијама „Јунаци са Кошара“ и „Сплет пастирска туга – лепршави х-мол“.

На 27. Регионалној домијади у културно-уметничком стваралаштву, за регион југоисточне Србије, учествовало је 13 ученика из Алексинца, а осим награда, из Књажевца смо понели пуно лепих утисака и нових познанстава.

О успеху наших ученика писали су и алексиначки медији, а више о томе на линку https://alpress.rs/izvanredni-rezultati-aleksincana/  .